Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Трампа намагалися отруїти листом з Канади із отруйною речовиною, - CNN

  • 20.09.2020, 10:50
  • 762

У листі був рицин - високотоксична речовина, яку часто використовують терористи

Президенту США Дональду Трампу надіслали пакет з отруйною речовиною — рицином, він не дійшов до адресата, його перехопили правоохоронці. Про це повідомляє CNN з посиланням на два джерела в правоохоронних органах.

Щоб підтвердити присутність отрути в посилці, провели два тести. Як пояснили в CNN, всю пошту для Білого дому перевіряють на віддаленому об'єкті, перед тим як відправити в адміністрацію Трампа. Зараз цю справу ведуть Федеральне бюро розслідувань і Секретна служба.

Зазначимо, рицин — це високотоксична речовина, яку часто використовують терористи. Отруту можна використовувати у вигляді порошку, гранул, пари або кислоти.

При попаданні в організм отрута викликає нудоту, блювоту і внутрішню кровотечу шлунка і кишечнику, після яких йде відмова печінки, селезінки і нирок, а далі смерть в результаті колапсу системи кровообігу.

Адресований лист з рицином, був відправлений з Канади, передає Інтерфакс.

Представник правоохоронних органів заявив, що подібні листи також були спрямовані в урядові установи в штаті Техас. Наразі слідчі перевіряють, чи були надіслані поштою інші конверти з рицином.

За словами чиновника, наразі слідство вважає, що листи були відправлені з Канади. У розсилці конвертів з токсином підозрюють жінку.

Схожі новини