Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дієтолог назвала продукти, які гальмують старіння

  • 19.09.2020, 20:15
  • 21.3K

Споживання з їжею продуктів, багатих антиоксидантами, може уповільнити процес старіння, знизити окислювальний процес в організмі

Багатий той чи інший продукт антиоксидантами, можна визначити, розрізавши його, щоб піддати впливу повітря, а потім подивитися, що станеться, повідомила дієтолог Тетяна Фіалкова на своїй сторінці в Facebook.

«Якщо він стає коричневим — він окислюється. Наприклад, два найбільш популярних фрукта, яблука і банани, швидко набувають коричневого кольору, а отже, в них не так багато антиоксидантів. Що станеться, якщо розрізати манго? Нічого, тому що воно багате антиоксидантами.

Як зробити так, щоб ваш фруктовий салат не потьмянів? Додайте лимонного соку, який містить антиоксидантний вітамін С. Антиоксиданти здатні перешкоджати окисленню їжі — і те ж саме вони можуть робити всередині організму!" - зазначила медик.

Читайте також: Список продуктів, багатих на вітаміни: що потрібно ввести в раціон

Загалом до продуктів, які сповільнюють старіння належать: цитрусові, зелені листові овочі, вишня, полуниця, авокадо, манго, часник, цибуля, імбир, горіхи та гриби.

Схожі новини