Передплата 2024 «Добра кухня»

На Миколаївщині десантувалися більше 450 британських військових

  • 19.09.2020, 17:35
  • 1 145

Сотні британських десантників, зокрема солдати елітного армійського підрозділу Pathfinder, висадилися з парашутами в Миколаївській області для навчань "Об'єднані зусилля-2020" недалеко від кордону з Кримом

Так, військовослужбовці 16-ї повітряно-штурмової бригади Великої Британії проводять спільні навчання з українськими повітряно-десантними силами. По це повідомляє Sky News.

Як зазначається, шістнадцята бригада входить в британські сили глобального реагування, які беруть участь в операціях по всьому світу.

За даними BBC, висадку проводили з декількох літаків C-130 Hercules, які вилетіли з військового аеродрому в Британії.

Читайте також: Наче із футуристичного кіно: під Львовом приземлилися конвертоплани НАТО (відео)

«Згодом на той же полігон, що і британські десантники, висадилися з Іл-76 і Ан-26 вже українські військові. На парашутних платформах були десантовані вантажі і підрозділи десантно-штурмовоих військ Збройних Сил України. Весь цей час висадка британського та українського десанту перебувала під надійним прикриттям винищувачів наших Повітряних Сил… Так почався перший етап навчань «Спільні зусилля» в рамках стратегічного командно-штабного навчання «Об'єднані зусилля — 2020», — повідомили в командуванні десантно-штурмової військ Збройних сил України.

Видання Mirror інформує, що в Україні десантувалися більше 450 британських військовослужбовців, а їх висадка — це «найбільше масове вчення в Великобританії за більш ніж 20 років».

Схожі новини