Передплата 2024 «Добра кухня»

Британські вчені розповіли про вроджений імунітет до COVID-19

  • 19.09.2020, 13:35
  • 2 392

Вроджений імунітет до COVID-19 може бути у більшої кількості жителів Землі, ніж вважалося раніше

Його виявили у 20−50% осіб, які не контактували з коронавірусом, пише British Medical Journal з посиланням на шість досліджень.

Наприклад, взяті в американців аналізи крові в 2015—2018 роках показали, що у 50% з них був імунітет.

Також він виявлявся в містах, де фіксувалися спалахи COVID-19: у Нью-Йорку у 23% обстежених жителів, у Лондоні — у 18%, в Мадриді — в 11%.

У загальнонаціональних вибірках дослідники знайшли імунітет не більше ніж у 9% населення.

Вчені вважають, що це можна пояснити перехресним імунітетом, сформованим після контакту з іншими типами коронавірусів, зокрема і на звичайну застуду.

Читайте також: Імунітет до коронавірусу зберігається максимум 3 місяці — дослідження

Автор дослідження відзначив, що ці дані можуть змусити чиновників переглянути припущення про те, як вимірювати частку населення, сприйнятливого до коронавірусу. Зараз вони вважають, що антитіла є у невеликого відсотка людей. На підставі цього чиновники роблять висновки, що пандемія триватиме довго.

У публікації уточнюється, що контакт із вірусом не обов'язково призводить до зараження, а зараження — не обов'язково до хвороби. Водночас хвороба не обов'язково сприяє виробленню антитіл, які можна виявити.

Нагадаємо, американські вчені прийшли до висновку, що клітини людської імунної системи здатні зберігати інформацію про коронавіруси, тому в майбутньому вони зможуть знову відображати атаку цієї інфекції.

Схожі новини