Передплата 2024 «Добра кухня»

50 мільйонів — шахтарям, 50 — Франковому вузу, а 589 мільйонів — на дороги

Під час брифінгу президент повідомив, що з держбюджету надано кошти на потреби Львівщини

Четверговий візит президента Зеленського на Львівщину відбувся, можна сказати, у лайтовому форматі: урочисте відкриття навчань Rapid Trident-2020 на Яворівському полігоні, відвідання потужної ІТ-компанії, музей, університет, зустріч із «зеленим» партактивом… А от до шахтарів цього разу глава держави не поїхав.

Фото Офіс президента
Фото Офіс президента

Натомість на коротенькому брифінгу для преси розповів, що з держбюджету виділять 50 млн грн на повну виплату зарплати гірникам шахти «Надія» (нещодавно ці шахтарі кілька діб не виходили на поверхню, вимагаючи свої кревні гроші).

«Сьогодні депутати проголосували за зміни до бюджету і виділили кошти для виплати шахтарям „Надії“, — сказав президент. — Розумію, що грошей мало, грошей, чесно кажучи, немає. Але на зарплату та на робочі місця ми повинні гроші знайти завжди. Окрім цього, у рамках програми „Велике будівництво“ ми збільшили в бюджеті гроші на будівництво місцевих доріг для Львівщини ще на 589 мільйонів. Це збільшення тільки на цей рік. Наступного року теж буде. Бачимо рекордне будівництво доріг на Львівщині — 250 доріг. Важливо побудувати дорогу на Східницю. За це також проголосували депутати. Важливо, що вони мене почули, виділивши 30 млн на будівництво мосту в Східниці».

Також Зеленський розповів, що зустрічався із науковим середовищем ЛНУ ім. І. Франка, де повідомив, що з держбюджету виділять 50 млн грн на будівництво гуртожитку для цього вишу.

Саме спілкування з пресою, яке відбулося в офісі ІТ-компанії «Софт-Серв», пройшло у «турборежимі»: 15 хвилин, п'ять запитань… «Дуже радий бути у Львові — красивому, історичному, айтішному місті, — сказав президент. — В уряді готують законопроєкти для підтримки ІТ-галузі. Держава буде підтримувати ІТ-індустрію, і податки вище 5% не будуть».

Фото Офіс президента
Фото Офіс президента

Також глава держави сказав, що в новому бюджеті буде передбачено збільшення мінімальної зарплати та підвищення пенсій пенсіонерам. Щоправда, конкретні суми, сказав, ще назвати не може. «У будь-якому випадку через кілька років ми вийдемо на нормальний рівень „соціалки“ , — пообіцяв Зеленський. — Навіть якщо нам буде дуже складно. Але будувати країну треба».

Схожі новини