Передплата 2024 ВЗ

Через проблемний відбір глави САП, Європарламент може скасувати безвізовий режим

  • 17.09.2020, 14:30
  • 1 136

У Раді затвердили список комісії з відбору керівника САП

У Європарламенті заявили про ризик скасування безвізового режиму через проблемний відбір керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, пише НВ

Про це повідомила євродепутат і заступник глави Делегації парламентського комітету співпраці між ЄС та Україною Віола фон Крамон.

«В той час, як міжнародне співтовариство зайняте Білоруссю, українська влада поспішно просуває кандидатів, у яких немає досвіду і доброчесності, щоб обирати главу САП. Це не спрацює. Українська влада ставить під загрозу безвізовий режим з ЄС і наступний транш на суму 1,5 млрд євро фінансової допомоги», — написала вона в своєму Twitter.

17 вересня Верховна Рада затвердила представників парламенту до складу комісії з проведення конкурсу на посаду голови САП.

Напередодні посли G7 попросили українську владу підтримати антикорупційні органи і захистити НАБУ і САП.

3 вересня Рада провалила голосування по представниках до комісії з відбору глави САП на фоні критики і заяв про те, що у кандидатів немає досвіду в антикорупційній сфері.

15 вересня в Центрі протидії корупції заявили, що обрання членів комісії не відповідає закону і несе ризики скасування безвізу. До комісії увійшли представники від Слуги народу, ОПЗЖ, груп Довіра і За майбутнє.

21 серпня керівник САП Назар Холодницький оголосив про свою відставку

Після його звільнення САП тимчасово очолює Максим Грищук.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень