Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Археологи знайшли прес для виготовлення вина, якому 2,7 тис. років

  • 16.09.2020, 20:10
  • 921

Виробничу установку побудували наприкінці VIII ст. до н. е. і використовували близько 200 років

Археологи з німецького Тюбінгенського університету розкопали давній прес для виготовлення вина у Тель-ель-Бурак в Лівані. Колись належав фінікійцям.

Учені зазначають, що у I тис. до н. е. фінікійська торгівля сприяла поширенню вина Середземномор'ям, втім, свідчення цього знаходили лише в амфорах, які використовували для зберігання та транспортування напою. А подібне устаткування археологи знаходять вперше, повідомляє The History Blog.

Нині відомо, що виробничу установку побудували наприкінці VIII ст. до н. е. і використовували близько 200 років. Також неподалік знайшли й інші споруди, які можуть бути пов'язані із виробництвом вина. Велика кількість посудин та афмор, знайдених на тому місці раніше, додають доказів, що свого часу тут існував великий завод.

Археологи також наголошують, що відкриття дає нове розуміння фінікійських методів будівництва. Вони вдосконалили процес виготовлення вапняної штукатурки, додаючи у неї перероблені керамічні черепки. Це давало змогу зводити міцніші та водостійкі будівлі

Схожі новини