Передплата 2024 ВЗ

Стартували аукціони з приватизації спиртзаводів

  • 15.09.2020, 18:15
  • 893

Фонд державного майна України (ФДМУ) оголосив про проведення приватизаційного аукціону по держпідприємству Немирівський спиртзавод, чим дав початок демонополізації спиртової галузі в Україні

Про це повідомив голова ФДМУ Дмитро Сенниченко на сторінці у Facebook.

«Сьогодні Фонд держмайна оголошує про проведення приватизаційного аукціону по Д П Немирівський спиртовий завод. І цим повідомленням розпочинається масштабна приватизація держпідприємств спиртової галузі. Державна монополія на виробництво спирту — більше не українська реальність», — написав Сенниченко.

Сенниченко нагадав, що раніше розпочалася підготовка до приватизації 41 заводу державного підприємства «Укрспирт».

Він зауважив, що на першому етапі Фонд держмайна отримав 12 об'єктів, що складають з окремого майна спиртзаводів, так звані МПД — місць провадження діяльності, а Немирівський МПД — один із них.

Сенниченко нагадав, що до літа 2021 року спирт в Україні можна буде виробляти виключно на спиртзаводі, купленому у держави на приватизаційному аукціоні, оскільки закон передбачає, що дозволи на будівництво та введення в експлуатацію нових підприємств з виробництва спирту надаватимуться лише з 1 липня 2021 року.

Читайте також: Спиртзаводи продадуть як металобрухт?

«Більше того, держава захистила українського виробника обмеженням імпорту спирту в Україну, яке діятиме до 1 січня 2024 року», — підкреслив Сенниченко.

Також, за його словами, наступний аукціон відбудеться уже 15 жовтня, а їх графік в подальшому складатиме по два на тиждень.