Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Сотні хасидів штурмують український кордон на межі з Білоруссю

  • 15.09.2020, 08:35
  • 1 014

Голова ДПСУ Сергій Дейнеко зустрівся з групами іноземних громадян, які намагаються потрапити в Україну з Білорусі попри обмеження в’їзду. В одному з пунктів пропуску Чернігівської області зібралися сотні хасидів

Про це повідомляють пресслужба ДПСУ, Белта.

«Дейнеко зустрівся з представниками іноземців та довів вимоги Постанови КМУ, щодо обмеження в’їзду іноземців.

Він зазначив, що кожен іноземний громадянин повинен поважати закони України та правила, які регламентують перетин державного кордону.

Також голова відомства чітко наголосив на заборону перетину кордону іноземцями, адже вони нестимуть за це відповідальність".

ДПСУ задіяла резерви відомства та організувала взаємодію з підрозділами Національної поліції та Національної гвардії України.

Ситуація контрольована, повідомляють прикордонники.

Белта тим часом з посиланням на Держприкордонкомітет Білорусі повідомляє, що на території прикордонних районів знаходяться понад 1,5 тис. євреїв-хасидів, які планували потрапити в Україну у зв'язку зі святкуванням 19 вересня Нового року за єврейським календарем.

Читайте також: Мешканці Умані VS хасиди: хто кого?

Нагадаємо, 10 вересня група хасидів знесла частину загорожі біля могили цадика Нахмана в Умані, яка була встановлена для запобігання розповсюдженню коронавірусу.

Поліція і міграційна служба вирішили депортувати з України двох найбільш агресивних ізраїльтян-хасидів, які 9 вересня ламали паркан біля могили цадика Нахмана в Умані.

Схожі новини