Передплата 2024 «Добрий господар»

Синоптикиня попередила про різку зміну погоди: коли похолодає

  • 14.09.2020, 20:50
  • 1 111

Рідкісна картинка - завтра в усій Європі дощу знайти буде важко, а точніше, неможливо. Бо потужний антициклон розкине свої довжелезні руки високого атмосферного тиску від Атлантики до України, від Скандинавії до Кріту

Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко на своєму телеграм-каналі.

«Сонця у вівторок буде в надлишку, беріть, поки є. В Україні 15-го вересня скрізь — сухо тепло та сонячно.

Вітер очікується північно-західний, невеликий або помірний.

Температура повітря протягом дня досягне +24+29 градусів, на Сумщині та у північних районах Чернігівщини +21+24 градуси.

У Києві завтра — без змін, сухо, ясно, +25 градусів.

Що далі?

До нас йде суттєва зміна погоди.

У середу-четвер очікується пік тепла, +25+31 градус, а вже 18, 19 та 20 вересня, тобто, в кінці тижня, температура повітря скаже юхуууу!!! і стрибне вниз до +12+18 градусів, лише на Півдні буде на кілька градусів тепліше.

Добре це видно на прогностичних картах температури повітря: перша ще аж червона від спеки, це в четвер в Україні, а вже друга, п'ятнична — явно свіжіша.

Атмосферний фронт притягне у четвер в Україну дощі, спочатку на західні області, потім пройде по Півночі та трохи по Центру. А ось східні області та південну частину майже не зачепить. Там — дуже сухо і, відповідно, вогненебезпечно.

Така сухість, не зважаючи на приємне літнє тепло і можливість носити нові білі кросівки, не комфортна. Дихати не всім легко, вологи не вистачає і людям, і рослинам, і землі.

Тому пийте водичку, поливайте квіти, уважно стежте за прогнозами погоди і особливо будьте пильними в другій половині тижня — суттєва зміна погоди може гойднути голову й судини".

Схожі новини