Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Львівщина серед областей із найнижчим рівнем вакцинації дітей - Степанов

  • 13.09.2020, 13:50
  • 623

Найнижчі показники охоплення щепленням дітей зафіксовано в Закарпатській, Львівській, Чернівецькій, Івано-Франківській, Вінницькій, Запорізькій та Волинській областях

В Україні рівень охоплення вакцинацією дітей віком до одного року становить 42−48%. Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Станом на 1 серпня рівень охоплення плановою вакцинацією дітей першого року життя проти поліомієліту складає 45,6% від річного плану, дифтерії та правцю (3 дози до року) — 45,8%. На паротит і краснуху у рік робиться 45,3%, вірусного гепатиту „Б“ — 42%, проти туберкульозу — 48,1%, проти гемофільної інфекції — 44,6%», — сказав він.

За його словами, найнижчі показники охоплення щепленням дітей зафіксовано в Закарпатській, Львівській, Чернівецькій, Івано-Франківській, Вінницькій, Запорізькій та Волинській областях. «Викликає велике занепокоєння вакцинація дорослих від дифтерії та правця. Лише 28,4% від плану.

Така ситуація загрожує новими спалахами вакцинокерованих хвороб, в тому числі кору, що може стати непосильним тягарем для нашої медсистеми в умовах COVID-19″, — додав міністр. Степанов наголосив, що вакцини є, «просто треба піти та зробити щеплення».

Схожі новини