Передплата 2024 «Добрий господар»

Провокація і пастка - Костянтин Єлісєєв про вимоги Москви змінити постанову про місцеві вибори

  • 13.09.2020, 13:19
  • 934

Єлісєєв вважає, що офіційний Київ має повернути на порядок денний «дорожню карту» Мінська і наполягати на пріоритеті «безпекового компоненту»

Недосяжні вимоги, які висуває російська сторона українській владі — це спосіб постійно тримати Зеленського «на гачку». Так прокоментував у Твіттері тиск Кремля щодо внесення змін у постанову про вибори радник п’ятого Президента, дипломат Костянтин Єлісєєв.

«Перегляд постанови — свідома провокація РФ. Москва розуміє: позитивного рішення не буде. Висуваючи недосяжні цілі, вона робить Україну заручником своєї доброї волі, утримує ініціативу, провокує суспільне невдоволення. Київ зробив помилку, погодившись на таку гру», — пише дипломат.

Єлісєєв вважає, що офіційний Київ має повернути на порядок денний «дорожню карту» Мінська і наполягати на пріоритеті «безпекового компоненту».

«Поради до зустрічі дипрадників Н4: наполягати на поверненні до принципу „спершу безпека“, відновлення роботи над „дорожньою картою“ імплементації Мінська і ідеї розгортання миротворців ООН, закриття кордону, виведення російських окупаційних військ. Потім — політичні питання. Інакше — провал!», — застерігає дипломат.

Він наголошує, що російська тактика на нормандській зустрічі очевидна — поставити дотримання режиму припинення вогню і звільнення заручників в залежність від виконання Україною політичних зобов’язань: вибори в ОРДЛО, дія закону про особливий статус на постійній основі, амністія. Єлісєєв застерігає — це пастка Москви, в яку потрапив Зеленський.

«Жодних ілюзій. РФ просуватиме принцип „спершу політика“: вибори в ОРДЛО, закон про особливий статус, зміни в Конституцію, амністія», — констатує Єлісєєв.

Костянтин Єлісєєв також зауважив, що чартерні перельоти членів української делегації — це великі кошти з державного бюджету.

«Як дипрадник П"ятого президента завжди літав на зустрічі Н4 рейсовими літаками. Прокидався о 4 ранку і в аеропорт, аби з пересадками вчасно добратися до Парижа чи Берліна. А нині — чартер, гарно живуть. Цікаво знати, скільки цей вояж обійшовся держбюджету», — пише Єлісєєв.

Схожі новини