Передплата 2024 ВЗ

У парацетамолу знайшли новий побічний ефект – вчені США

  • 13.09.2020, 11:30
  • 7 100

Ефект парацетамолу поширюється на різні психологічні процеси

У ацетамінофену, також відомого як парацетамол знайшли новий побічний ефект знайшли новий побічний ефект — збільшення тяги до ризикованої поведінки. Такого висновку дійшли спеціалісти у США.

За словами нейробіолога, доктора медицини Болдуіна Вея з Університету штату Огайо, ацетамінофен змушує людей відчувати менше негативних емоцій, передає Gazeta.ua. Він пояснив, що коли пацієнти розглядають ризиковані дії — вони просто не відчувають такого страху.

Він розповів, що всі нові дані доповнюють результати недавніх досліджень, які припускають, що ефект парацетамолу поширюється на різні психологічні процеси, зокрема зниження сприйнятливості до образ, зниження емпатії і навіть пригальмовування когнітивних функцій.

У серії експериментів взяли участь понад 500 студентів. Команда вчених виміряла, як разова доза ацетамінофену в 1000 мг (рекомендована максимальна разова доза для дорослих) вплинула на їх ризиковану поведінку (у порівнянні з тими студентами, хто отримував таблетки-плацебо). Як виявилося, студенти після прийому парацетамолу поводилися ризиковано набагато частіше.