Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Протоколи на директорів, які склала поліція – незаконні: мер Тернополя

  • 12.09.2020, 09:50
  • 698

Сергій Надал публічно заступився за директорів шкіл, яких оштрафували

Міський голова Тернополя Сергій Надал заявив про намір оскаржити протоколи, які поліція склала на директорів міських шкіл, де триває навчання.

«Учителі не залишаться самі. Усі вони мають юридичний супровід, ми працюємо спільно з юридичною компанією. Протоколи, які склала поліція — незаконні, усе це ми будемо оскаржувати в суді, оскільки у жодному документі немає прямої заборони на роботу шкіл. Ми врахували усі рекомендації МОЗ. У класах навчається по 15−25 дітей, вони поділені на групи. Один день діти навчаються вдома, один — у школі», — заявив він в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» пише Gazeta.ua

Читайте також: Карантинні штрафи: у Тернополі на директорів шкіл та дитсадочків склали протоколи

За його словами, у Тернополі зараз батьки не зобов'язані віддавати дітей до школи. Вони мають право вибору: або їхня дитина йде у школу, або навчається дистанційно.

«Більшість батьків, а це 80−90% хочуть, аби діти ходили у школу, садочок, а самі батьки ходили б на роботу, заробляли гроші. Важливо, що виключно за рахунок міського бюджету ми забезпечили школи усім необхідним: термометрами, дезінфекторами, паперовими рушниками, розвели учнівські потоки в школах, максимально дотримуючись заходів епідемічної безпеки», — зазначив Надал, коментуючи роботу навчальних закладів міста.

Поліція склала понад 30 протоколів на директорів навчальних закладів, які всупереч рішенню про введення в Тернополі та деяких районах області «червоної» зони не закрили школи для відвідування учнями.

Схожі новини