Передплата 2024 «Добрий господар»

Кубок легендарного Карла Мікльоша здобула Пісочна

 На Львівщині завершено розіграш 6-го за чергою футбольного Меморі­алу Карла Мікльоша

Турнір присвя­чено пам’яті видатного футболіста (виступав ще у довоєнні роки за команду «Україна») й успішного ор­ганізатора гри у копаний м’яч. Саме Карло Владиславович був начальни­ком знаменитої команди львівських «Карпат», яка 1969 року здобула Кубок СРСР.

У попередні роки Кубок Карла Мік­льоша вигравали спортсмени із Со­снівки, Демні, представники ФК «Львів», Гійча, Підмонастиря. Цього разу футбольне щастя усміхнулося гравцям зі спортивно-культурного клубу «Пісоч­на» (Миколаївський район), які перемо­гли суперників із команди «Тартак» (село Підбуж, Дрогобицький район) — 1:0. Саме Пісочна, нагадаємо, дала українському футболу Василя і Мар’яна Шведів…

Перша половина поєдинку проходила за повної переваги підбужан, вони ство­рили з десяток «стовідсоткових» гольо­вих моментів. Лише напрочуд вдала гра 17-річного голкіпера Віталія Добуша, який «читав» усі ходи чужих форвардів, рятувала пісочнянців.

А після перерви хід подій на полі різ­ко змінився. Виснажені безрезультатни­ми атаками, «тартаківці» зменшили обер­ти — натомість з’явилося друге дихання у «Пісочної». В одній з гострих контра­так ветеран цієї команди Назар Дем­ко (коли був на закордонних заробітках, грав за аматорський клуб в Італії) вико­нав сильний і точний обвідний удар — м’яч від штанги залетів у сітку воріт.

Попри відчайдушні спроби підбужан вирівняти становище, пісочнянці втри­мали переможний рахунок. До цього успіху нових володарів Кубка Карла Мік­льоша привів їхній наставник Ігор Гери­лів, в активі якого успішні виступи і тре­нерські досягнення у миколаївському «Цементнику»

Схожі новини