Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Японці створили диво-маску

Не лише захищає від вірусів, а й перекладає з іноземної мови

Японська компанія Donut Robotics створила «карантинну» маску для обличчя, здатну перекладати з іно­земних мов.

За допомогою технології Bluetooth маска C-Face підключається до смарт­фонів і планшетів осіб, які розмовля­ють між собою, і ці пристрої, посилюючи звук, дозволяють співрозмовникам кра­ще чути одне одного. (У масці на облич­чі нам часто доводиться повторювати те, що хочемо сказати, навіть якщо говори­мо рідною мовою, наприклад, у крамни­ці).

Маска C-Face не лише вловлює ви­мовлені слова й передає їх на мобільний пристрій співрозмовника, а й перекла­дає ці слова, якщо це необхідно. Нара­зі на вісім мов. До речі, винахід дотриму­ється соціальної дистанції, бо працює на відстані до 8 метрів.

Як інформує Reuters, інженери Donut Robotics винайшли цей пристрій, шука­ючи продукт, який допоможе утримати компанію під час коронавірусної кризи. До пандемії коронавірусу компанія пра­цювала над виготовленням роботів-пе­рекладачів для аеропорту Haneda у То­кіо.

Унікальні маски надійдуть у продаж у січні 2021 року, коштуватимуть 4378 ієн (близько 1100 гривень). Однак користу­вачам доведеться доплачувати за кожну хвилину перекладу. Donut Robotics має намір продавати свою продукцію у Япо­нії, Китаї, США та країнах Європи.

Схожі новини