Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Пенсіонер вкоротив собі віку на самоізоляції

  • 10.09.2020, 19:55
  • 1 513

У Великій Британії поліцейський на пенсії вчинив самогубство, бо не витримав психологічного тиску через коронавірус. Під час карантину він, за словами родини, став параноїком

Джеймса Коннелі-Вебстера, 58 років, знайшли задушеним у будиночку в саду його дому ще 1 квітня. Він був тиждень у самоізоляції через прояви симптомів Covid-19. Проте тільки зараз історію розповіли ЗМІ. Пише The Daily Mail.

Вебстер до виходу на пенсію був помічником головного констебля. Наприкінці березня повернувся з Лондона додому в Корнуолл. У чоловіка піднялася температура, почався кашель. Родина вирішила його ізолювати, щоб не заразив дружину Морін та дітей Макса й Робін.

В ізоляції Вебстер був 8 днів. Весь час сім'я спілкувалася з ним через Zoom, навіть разом вечеряли. За якийсь час рідні зауважили погіршення психічного стану чоловіка. Морін каже, що він повністю змінився в ізоляції, став параноїком і невротиком. Син Макс розповів слідчим, як батько розмовляв із ним близько 21:30 за ніч до смерті.

«Він сказав, що збирався подивитися серіал „Гра престолів“ перед сном. У батька не було проблем із психічним здоров'ям до того, як заразився тим, що вважав за коронавірус. Із початку самоізоляції став тривожним, замкнувся», — сказав Макс.

Читайте також: «Робота її вбила»: лікарка, яка боролася із COVID-19 у Нью-Йорку, вчинила самогубство

Під час останньої дистанційної вечері чоловік сказав, що його думки прояснились і завтра вийде. Дружина вирішила навідати його наступного дня. Прийшла в сад і помітила прикріплену на дверях літнього будиночку табличку: «Не входь, подзвони в поліцію». Лікарі знайшли чоловіка задушеним. Біля ліжка була записка на шість сторінок, де розповідається, як багато Джеймс боровся в останні дні.

«Думаю, це був ідеальний шторм. Психологічні наслідки пандемії — новини в ЗМІ, наростання страху, брак самоконтролю. Коли перейшов у самоізоляцію, в нього, мабуть, стався нервовий зрив», — сказала вдова Морін.

Схожі новини