Передплата 2024 «Добра кухня»

Від Авакова з любов'ю? Медведчук їздив до Криму у супроводі українських полісменів

  • 10.09.2020, 14:35
  • 731

Як розповіли журналісти з посиланням на інсайди спецслужб та прикордонників, нардепа ОПЗЖ Віктора Медведчука у поїздці до анексованого Криму супроводжували троє діючих правоохоронців

Про це йдеться в матеріалі проєкту «Слідство.інфо».

Інформацію про супровід правоохоронцями нардепа ОПЗЖ Віктора Медведчука журналістам надали джерела у Держприкордонслужбі та СБУ

Журналісти заявляють, що у їхньому розпорядженні є документи, у яких йдеться про те, хто саме та за яких обставин супроводжував Медведчука.

За інформацією «Слідства.Інфо», Віктора Медведчука охороняють київські співробітники Управління поліції охорони з фізичної безпеки, а саме Сергій Засенко, Владислав Галішин та Григорій Чалий.

Водночас Галішин та Чалий є також помічниками народного депутата на громадських засадах.

Журналісти розповіли про саму поїздку Медведчука до Криму. За їхньою інформацією, нардеп в'їхав на півострів на автомобілі Mercedes-Benz Vito 2 серпня о 14:30 через пункт пропуску «Каланчак».

Його супроводжували Владислав Галішин та Григорій Чалий. Поліцейський Сергій Засенко прибув до Криму трохи раніше. Як передають журналісти, офіційно всі троє взяли на роботі відпустки.

У «Слідство.інфо» кажуть, що намагалися поговорити з охоронцями протягом серпня, але їхні телефони були поза зоною досяжності. Засенко відповів аж у вересні, коли сам Медведчук повернувся в Україну та прийшов на засідання Верховної Ради. Той на питання, чи їздив в анексований Крим, відмовився відповідати.

Читайте також: Стала відома мета візиту Медведчука у Крим

У поліції розпочали перевірку щодо інформації про підробку рапортів про відпустки від поліцейських з оточення Медведчука, коли інформація про поїздку кума Путіна до Криму набула розголосу.

Журналісти-розслідувачі надіслали офіційний запит до Департаменту поліції охорони, аби там пояснили, на якій підставі поліцейські супроводжували Медведчука. Там їм розповіли, що зараз за цими фактами проводять службове розслідування. Інших деталей не надали. Також у поліції відзначили, що ніяких заборон та обмежень на поїздки українських поліцейських на окуповані території не існує.

Як зазначають журналісти, досі невідомо, — чи Медведчуку надала охорону держава, чи він оплачує її сам.

Схожі новини