Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Футбольний матч зупинив... лелека

Чорногуз упо­добав стадіон у міс­течку Сарнах на Рівнен­щині

Майже усі лелеки вже покинули Україну — подалися зимувати на чужину, в Африку. Залишилися лише поодинокі бузьки, яких вдома тримають або травми, або звичайна пташина цікавість.

Один з чорногузів упо­добав собі стадіон у міс­течку Сарнах на Рівнен­щині. Хлопці грали у футбол, а він приземлився на поле і хо­дить собі між ними, ніби хоче, щоби паснули йому м’яча. Не боїться людей. Спортсмени ви­мушено зупинили матч — щоб часом не зіткнутися із «запас­ним гравцем». Але не проганя­ли його. Зробили незапланова­ну перерву у поєдинку, заодно жваво коментували походень­ки бузька, фотографувалися на його тлі.

А лелека походив туди-сю­ди по газону, позбирав жучків-черв'ячків і, добре підкріпив­шись, покинув спортивну арену. Гру поновили.

Бузькам часом цікаво подивитися футбол
Бузькам часом цікаво подивитися футбол

У лютому цього року на сто­рінках «Високого Замку» ми роз­повідали іншу цікаву пригоду, пов’язану з лелеками. В одно­му із сіл Тернопільської області відправляли панахиду по заги­блому на Майдані земляку. Не­сподівано на церковне подвір’я приземлився бузьок (а надворі ж — 20 лютого!). Ходив біля во­ріт храму, немовби хотів зайти в середину. А коли священник і рідні пішли на цвинтар помоли­тися біля могили убієнного, ле­лека теж подався туди. Ходив між надгробками, брав з рук ді­тей їжу, давав себе погладити…

Схожі новини