Передплата 2024 «Добра кухня»

На реставрацію «Простору синагог» – 180 тисяч гривень

“Простір синагог” став одним з туристичних магнітів Львова

Виконавчий комітет Львівської міської ради дав добро на реставрацію «Простору синагог», який відкрили 2016 року. Це меморіальний комплекс — законсервовані залишки синагоги «Золота Роза», промаркований фундамент єврейського Будинку навчання та інсталяція «Увічнення». На відновлення «Простору синагог» з міської скарбниці виділили 180 тисяч гривень.

«Цей громадський простір є одним з улю­блених для львів’ян, але деякі люди не за­вжди там поводяться належно, — сказала начальниця управління охорони історич­ного середовища ЛМР Лілія Онищенко. — Камери спостереження не дають результату. Муніципали і поліція мусять по кілька разів на день туди виїжджати. Тож хочемо обла­штувати там пункт Муніципальної варти. Та­кож надамо ЛКП „Бюро спадщини“ кошти, 180 тисяч гривень, на першочергові ремонт­но-реставраційні роботи. Тут треба чистити і камінь, і метал».

Як розповіли у Фонді «Хесед-Ар'є», від­криття «Простору синагог» — перший в Укра­їні випадок, коли вшанування місць єврей­ської історії ініціювали та реалізували не громадські організації чи благодійники, а міська рада у співпраці з партнерами.

Схожі новини