Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Гроші за лайно: за неприбирання за собакою, хочуть карати власників

  • 09.09.2020, 18:10
  • 972

У ВР хочуть ввести штраф для господарів тварин, які не прибирають за ними на вулиці

Група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт, що передбачає відповідальність для господарів домашніх тварин, які не прибирають за ними в публічних місцях. Про це йдеться у тексті законопроєкту, пише сайт ВР.

Документ передбачає доповнення статті 154 Кодексу про адміністративні порушення новою нормою. Власнику домашньої тварини, який не прибирає її екскременти в місцях загального користування, на дитячих і спортивних майданчиках, зупинках громадського транспорту, в підземних переходах, на тротуарах і в зонах відпочинку, загрожуватиме штраф у розмірі від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170−340 грн).

При повторному порушенні будь-якого правила утримання домашніх тварин власника можуть оштрафувати на суму від 3,4 тис. грн до 5,1 тис. грн.

Також ініціатори законопроєкту пропонують збільшити відповідальність за незаконне вивезення і ввезення до України тварин і рослин і порушення правил їх утримання.

«Мета законопроєкту — створення ефективного механізму для залучення власника до відповідальності за недбале або жорстоке поводження з домашньою або дикою твариною, яка утримується в неволі, за порушення правил утримання таких тварин, неналежне переміщення таких тварин, неналежні умови утримання тварин, неналежне поводження з ними», — йдеться в пояснювальній записці

Схожі новини