Передплата 2024 «Добра кухня»

Вивісив прапор – повістка в міліцію: білорусів карають за «порушення правил благоустрою»

  • 08.09.2020, 18:50
  • 686

Жителям Мінська вручають повістки в міліцію за прапори на балконах

У Мінську жителі одного із житлових комплексів отримали повістки в міліцію за біло-червоно-білі прапори на балконах. Про це повідомляє TUT.BY

Як повідомляє Ксенія, мешканка однієї із квартир, до неї прийшли двоє працівників міліції, і поцікавились, чи висить у неї прапор на балконі квартири.

«Я відповіла, що висить, його повісила я. Я цього не приховувала. Далі була невиразна спроба запитати, чи розумію я, що вішати цей прапор на балконі не можна, а ще навіщо я це зробила. Я відповіла, що не розумію, чому цей прапор не можна повісити у себе на балконі, він мені подобається», — сказала вона.

Після цього правоохоронці намагались вручити Ксенії повістку про адміністративну справу за ч.2 ст. 21.14 КоАП (Порушення правил благоустрою і утримання населених пунктів).

Жінка відмовилась брати повістку, оскільки працівники міліції почали знімати її на камеру.

«Я намагалася з'ясувати, в чому проблема, чому у мене не може висіти прапор, а вони намагалися з'ясувати, чи беру я повістку. Я завелася, почала сильно нервувати. Все було чемно і функціонально, на мене ніхто не підвищував голос, але у нас в країні було повно ситуацій, коли людей викликають в міліцію, а вони звідти не виходять — їх закривають на 3 діб або 15 незрозуміло з якої причини. Мене це сильно налякало», — сказала вона.

За словами Ксенії, за день до цього місцеві жителі писали в загальних чатах, що невідомі люди в масках ходять містом і переписують номери квартир, де висять біло-червоно-білі прапори.

Інші мешканці будинку також підтвердили, що отримали повістку в Мінський РУВС.

Схожі новини