Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Завтра за бабине літо боротиметься антициклон Jurij

  • 07.09.2020, 20:50
  • 749

У вівторок за українську погоду поборються атмосферний фронт із заходу Європи та антициклон атлантичного походження Jurij

Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко на своєму телеграм-каналі.

«Найближчої ночі фронт отримає копняка від антициклону і піде в східному напрямку: тому дощі ще побудуть у Тернопільській, Хмельницькій областях, але вже зачеплять Житомирщину, Вінниччину та Київщину. Це — вночі.

Вранці 8-го вересня дощі очікуються лише у Житомирській, Київській, Чернігівській та Сумській областях, тобто на Півночі. Решта території України піде на роботу без парасоль.

А вдень антициклон ще підпихне фронт далі й тому дощі вже можливі лише на Чернігівщині, Сумщині, Полтавщині та Харківщині. І все.

І тоді нарешті антициклон, як великий кіт, розляжеться на більшій частині нашої території і лежатиме тут практично весь тиждень.
Тобто.

Найближчим тижнем в Україні буде сухо, окрім завтрашнього дня, та переважно сонячно.

Якщо завершувати якісь ремонти на вулиці, провітрювати килими, лагодити дах, перестилати плитку, пофарбувати паркан чи хвіртку, повигулювати світлий піджак — то якраз час.

Температура повітря трохи стрибатиме.

Завтра за холодним атмосферним фронтом пошириться відповідно прохолодніше повітря. У західних, північних та більшості центральних областей у вівторок очікується +18+23 градуси. На Сході та у південній частині України буде тепла погода. +25+29 градусів.

Зараз хоча й молоде бабине літо, проте все ж з осіннім макіяжем — тому потроху з`являються нічні та ранкові тумани. Водії! Уважніше.

У Києві найближчої ночі та завтра вранці передбачається дощ, не забудьте парасолі! Але вдень антициклон Jurij виштовхне фронт і впродовж дня 8-го вересня знову переважатиме суха повітряна маса.

Температура повітря у вівторок знизиться і становитиме в столиці +20+22 градуси, прихопіть щось з довшим рукавом. Потім у Києві потепліє, у п'ятницю знову похолодає, а вихідними буде комфортно, +23+25 градусів.

Схожі новини