Передплата 2024 «Добра кухня»

У Білорусі перевели у повну бойову готовність танкові та артилерійські бази

  • 07.09.2020, 18:55
  • 744

Міноборони Білорусі привело в повну бойову готовність 1868-у артилерійську базу озброєння, 969-у базу резерву танків і 3620-у артилерійську базу озброєння

Про це повідомляє Міністерство оборони Білорусі.

«У ході чергового етапу перевірки бойової готовності Збройних Сил у вищий ступінь бойової готовності приводяться 1868-а артилерійська база озброєння, 969-а база резерву танків і 3620-а артилерійська база озброєння».

У міноборони країни повідомили, що подібні заходи також охоплюють виклик військовозобов'язаних із запасу і бойове злагодження підрозділів.

Читайте також: Залізна завіса: Лукашенко закриває Білорусь для іноземних ЗМІ

Відзначається, що завершиться така «перевірка» участю військових частин в командно-штабному навчанні з органами військового управління, військовими частинами й організаціями технічного забезпечення.

Нагадаємо, 9 серпня після виборів президента Білорусі у країні розпочалися протести. Незгодні із «перемогою» Олександра Лукашенка вийшли на протести та почали страйкувати.

Щоб розганяти мітинги ОМОН застосував силу, повідомлялось також про жорстокі побиття та зниклих безвісти людей. Міліція використовувала гумові кулі, водомети та сльозогінний газ.

Європейський Союз та інші держави вже оголосили, що не визнають результати виборів президента, згідно з якими Лукашенко набрав 80%, а його опонентка Світлана Тихановська — 10%.

Опозиція сформувала Координаційну раду і вимагає перевиборів.

Схожі новини