Передплата 2024 ВЗ

Навального вивели з медикаментозної коми

  • 07.09.2020, 16:55
  • 758

Російського опозиціонера Олексія Навального, який лікується в Берліні, поступово вивели з штучної коми. Німецькі медики раніше зазначили, що Навального отруїли "Новачком"

Також лікарі зазначили, що стан опозиціонера суттєво покращився. Про це мовиться у повідомленні берлінської клініки «Шаріте», де зараз й перебуває пацієнт. Про це інформує TASS.

Навальний реагує на присутніх, проте, зазначають медики, поки рано говорити, що не відбулось суттєвих змін в організмі.

Навальний у Берліні з 22 серпня

Зазначимо, що літак з Навальним прибув до Берліна 22 серпня. Опозиціонера одразу доставили до клініки «Шаріте». Тут пацієнт перебуває у статусі «гостя канцлерки Ангели Меркель». Це зроблено для того, аби забезпечити повноцінну охорону.

Згодом у клініці заявили, що політика отруїли речовиною, що входить в групу інгібіторів холінестерази. Вже за допомогою експертів з бойових отрут Бундесверу дали повне заключення: Навального отруїли саме «Новачком».

Читайте також: Навальний п'є в аеропорту чай, а потім кричить від болю в літаку — свідок (відео)

Міжнародна спільнота обурена фактом отруєння опозиціонера «Новачком» і засуджує дії Росії. Низка країн наполягає на проведенні розслідування та навіть введенні санкцій.

Що таке «Новачок»?

«Новачок» — хімічна зброя нервово-паралітичної дії. Є однією з найтоксичніших у світі. У 2018 році британські спецслужби повідомили, що «Новачок» виготовляли в Росії.

Схожі новини