Передплата 2024 ВЗ

Регіонали та зрадники: з ким сусідує президент у Конча-Заспі

  • 07.09.2020, 15:15
  • 1 144

Сусідами Зеленського стали «схематозники Януковича, зрадники і фігуранти розслідувань»

Про це сказано в розслідуванні журналістів Bihus.info. Зокрема, мова йде про другого президента Леоніда Кучму, ексспікера Верховної Ради Володимира Литвина та ексміністерку охорони здоров'я часів Януковича Раїсу Богатирьову.

«На державну дачу в Конча-Заспі, де повинні „жити діти“, заселився президент із сім'єю. А серед сусідів цілий набір: регіонали, схематозники Януковича, зрадники і фігуранти розслідувань. Від Кучми і Литвина до Фокіна і Богатирьової. Хтось із них отримав тут маєток в довічне користування, а хтось платить 11 000 грн за оренду будинку на 1000 кв. м», — сказано в розслідуванні.

На території розташовано 71 дачний будиночок і чотири пансіонати на 145 номерів. Зазначається, що всі мешканці елітного поселення утримувались за кошт бюджету до 2014 року. Тоді п'ятий президент Петро Порошенко скасував всі пільги для жителів Конча-Заспи, змусивши їх принаймні платити оренду.

Зараз єдиний маєток, який утримується за кошт бюджету це той, в який переїхав Володимир Зеленський.

Відзначається, що оскільки поселення відкрито для звичайних українців, то нібито кожен може прийти й орендувати собі житло. Але як стало відомо, на сьогодні в Конча-Заспі немає вільних будинків.

Журналісти дізналися в Державному управлінні справами список мешканців елітного поселення. Серед них, відшукати вдалося будинок другого президента Леоніда Кучми.

За даними журналістів, ексспікер Верховної Ради Володимир Литвин також знімає тут будинок, за який платить 11 тисяч гривень на місяць.

Зокрема, безкоштовно живе в Конча-Заспі міністерка часів Януковича Раїса Богатирьова. Вона орендувала тут сарай, на місці якого згодом побудувала розкішний маєток.

Читайте також: У Зеленського не дачка — дачище!

Нагадаємо, Зеленський продав свій елітний котедж під Києвом дружині заступника фракції «Слуга народу» Юрія Кисіля Валентині. Сума угоди склала 12 млн гривень ($ 445 тисяч).

Після цього президент оселився в державній резиденції в Конча-Заспі, відомій як «дача Ющенка». Пізніше в ОПУ пояснили, чому президент так вчинив.

27 серпня з'явилася інформація, що Зеленський планує з'їжджати з державної дачі в Конча-Заспі.

Схожі новини