Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кабмін 07.09.2020 ухвалив низку важливих рішень: що варто знати

  • 07.09.2020, 13:55
  • 15.3K

У понеділок зранку відбулося позачергове засідання Кабміну, на якому було ухвалено кілька важливих рішень у сфері охорони здоров‘я та дорожнього господарства

Про це повідомляє Василь Мокан на своєму телеграм-каналі.

Було ухвалено проєкт постанови «Про внесення зміни до Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2020 році» з метою удосконалення реалізації програми медичних гарантій у 2020 році та реалізації механізму здійснення доплат до зарплат медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров'я, які надають медичну допомогу хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

Таким чином, буде врегульовувано механізм здійснення доплат лікарям на загальну суму 5,95 млрд. гривень.

Також було ухвалено постанову «Про затвердження переліку спеціалізованих організацій які здійснюватимуть закупівлі товарів та послуг у 2020 році». Затвердження переліку спеціалізованих організацій необхідне для укладення МОЗ угод щодо закупівлі товарів (лікарських засобів, медичних виробів) та послуг, пов'язаних із їхньою закупівлею.

До того ж уряд ухвалив проєкт розпорядження «Про заходи з недопущення руйнування автомобільних доріг». Йдеться про запровадження цілодобового вагового контролю транспортних засобів Укртрансбезпекою разом з Нацполіцією, СБУ, ДФС, Укравтодором та місцевими органами виконавчої влади.

Окрім спільних заходів габаритно-вагового контролю, передбачено закупівлю відповідного обладнання та ремонт наявних спеціально облаштованих місць здійснення габаритно-вагового контролю.

Читайте також: Кабмін зробив низку кадрових призначень

Крім того, на сьогоднішньому позачерговому засіданні Кабміну урядовці ухвалили проєкт постанови про «Деякі питання Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України», якою визначаються та законодавчо врегульовуються основні завдання діяльності Мінстратегпрому з урахуванням виключення їх з переліку завдань інших центральних органів виконавчої влади та недопущення дублювання завдань та функцій в органах виконавчої влади.

Мiнстратегпром визначається головним органом у системі ЦОВВ, що формує та реалізує державну промислову політику, державну військово-промислову політику, державну політику у сфері оборонного замовлення, у сфері оборонно-промислового комплексу, літакобудівної галузі та у сфері космічної діяльності.

Схожі новини