Оладки, пиріжки та мафіни: рецепти смаколиків із гарбуза
- 06.09.2020, 20:35
- 2 513
Страви з гарбуза доволі прості у приготуванні, але славляться неабиякою користю
Видання «20 хвилин» та RADKA.in.ua поділилися добіркою смачних рецептів випічки з гарбузом. Потіште себе та родину пухкими та ніжними смаколиками.
Інгредієнти:
- 400 г гарбуза,
- 1 яблуко,
- 2 яйця,
- 1 склянка борошна,
- 0,5 склянки кефіру,
- 2 ст. ложки цукру,
- 3−4 ст. ложки олії, кориця на кінчик ножа, сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- Яблуко і гарбуз помийте, очистіть від шкірки і насіння.
- Яблуко і гарбуз натріть на тертці.
- Змішайте яйця, цукор, сіль, корицю, кефір, додайте борошно і перемішайте.
- Додайте в тісто гарбуз, яблуко і ще раз перемішайте.
- Ложкою акуратно викладайте оладки з гарбуза і яблука на трохи розігріту сковороду з олією.
- Смажте оладки з гарбуза і яблука на слабкому вогні під кришкою з двох сторін до готовності 4−5 хвилин.
- Зняті зі сковороди оладки з гарбуза і яблука помістіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
- Подавайте оладки з гарбуза і яблука гарячими зі сметаною або варенням.
Інгредієнти:
- яйце — 1 шт.;
- кефір — 500 мл;
- борошно — 800 г;
- сіль — щіпка;
- соняшникова олія — 50 мл;
- дріжджі сухі — 11 г;
- гарбузова м’якоть — 500 г;
- цукровий пісок — 30 г;
- вершкове масло — 40 р.
Спосіб приготування:
- Змішайте всі сухі інгредієнти: борошно, сіль.
- В окремій ємності збийте трохи підігрітий кефір з яйцем, підсоліть його.
- З’єднайте сухі і рідкі компоненти, добре розмішайте. Як тільки тісто підніметься, додайте олію.
- Дайте масі піднятися в теплому місці.
- У цей час приготуйте начинку: гарбуз натріть на тертці, трохи підсмажте в розтопленому маслі до рум’яного кольору.
- Додайте у фарш цукор за смаком, трохи води і тушкуйте до готовності.
- Весь обсяг тіста розділіть на невеликі кульки, тонко розкачайте. Покладіть в центр щедру ложку начинки та акуратно защипайте краєчки.
- Готові вироби можна випікати: помістіть їх на змащене олією деко. Запікайте пиріжки на кефірі в духовці 25−30 хвилин при 180 °C.
Інгредієнти:
- Гарбуз — 200 г
- Пшеничне борошно — 100 г
- Яйце куряче — 2 штуки
- Цукор — 60 г
- Розпушувач — 10 г
- Кориця,
- Ваніль — за смаком
Спосіб приготування:
- Очищений гарбуз наріжте і зваріть у ронделі до готовності.
- Потім остудіть його і перебийте в блендері до стану пюре.
- У міксері збийте яйця з 60 г цукру, потім додайте гарбузове пюре, просіяне борошно і розпушувач.
- Добре перемішайте все міксером.
- Вершковим маслом змажте форми для кексів і заповніть їх гарбузовим тістом на ¾.
- Відправте форми в духову піч, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин.
- Готовність гарбузових мафінів перевіряйте зубочисткою: занурте зубочистку в тісто, якщо на виході вона буде сухою, то кекси готові.
Смачного!