Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Відтепер люди з підозрою на коронавірус можуть викликати мобільну бригаду

  • 06.09.2020, 13:35
  • 1 120

Міністерство охорони здоров'я оприлюднило оновлену схему, за якою має діяти лікар, надаючи допомогу пацієнту з підозрою на коронавірус

Про це повідомляє МОЗ.

«При появі симптомів COVID-19 у пацієнта сімейний лікар зобов'язаний діяти за затвердженим МОЗ алгоритмом та вирішити, як саме лікувати хворого».

Оновлений покроковий механізм надання допомоги пацієнту з підозрою на коронавірус відомство оприлюднило у неділю, 6 вересня.

Першим етапом є звернення до свого сімейного лікаря. Після чого той проконсультує телефоном, вирішить чи необхідна госпіталізація та за необхідності приїде до пацієнта.

Далі можливий виклик мобільної бригади, що візьме у хворого зразки для тесту на коронавірус. Після отримання результатів тесту, у разі підтвердження Covid-19, передбачено надання медичної допомоги зараженому.

Зазначається, що у випадках, коли хвора людина не має свого сімейного лікаря (не підписувала декларацію з відповідним спеціалістом), можна звернутися за допомогою зателефонувавши на обласну гарячу лінію з питань коронавірусу.

Нагадаємо, у суботу, 5 вересня, в Україні виявили ще 2107 нових випадків Covid-19, при цьому хвороба забрала життя 35 людей

Схожі новини