Передплата 2024 ВЗ

"Кожен має право на помилку": Кулеба прокоментував скандальну заяву Фокіна

  • 06.09.2020, 09:55
  • 796

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що перший заступник глави української делегації в Тристоронній контактній групі Вітольд Фокін помилився, необережно висловившись з питань особливого статусу Донбасу і повної амністії для бойовиків, і більше цього не повторить

Про це він сказав в інтерв’ю «Радіо Свобода».

Міністр вважає, що Фокін «вийшов за межі своєї позиції».

«Я запевняю вас, що з того, що я знаю з тих засідань, контактів в рамках ТКГ, які вже відбулися, пан Фокін займав там офіційну позицію. Він, очевидно, дозволив собі вийти за межі тієї позиції, яку він відстоює в ТКГ, і почав міркувати про речі, які, по-перше, стали дуже резонансними, а по-друге, і керівник Офісу президента Андрій Єрмак, і я, як міністр закордонних справ, чітко заявили публічно про те, що це лише особисті думки пана Фокіна, вони не становлять державної, офіційної позиції України на цих перемовинах», — сказав він.

Водночас Кулеба не бачить причин відстороняти Фокіна з ТКГ в Мінську.

«Кожен має право на помилку. Не треба відразу сокирою замахуватися. І я щиро сподіваюся, що пан Фокін продовжить свою роботу у ТКГ, не припускаючись повторно таких помилок.», — сказав Кулеба.

Читайте також: Фокін «задоволений реакцією» на свою заяву про Донбас

Раніше заступник голови української делегації на переговорах в Мінську, перший прем’єр-міністр України Вітольд Фокін заявив, що виступає за надання особливого статусу всій території Донбасу і за загальну амністію.

Колишній секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що його потрібно відкликати з ТКГ. До негайного звільнення Вітольда Фокіна з Тристоронньої контактної групи закликала і «Європейська Солідарність».

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що висловлювання Фокіна є провокаційними й спекулятивними.

В Офісі президента висловили позицію, ідентичну до позиції Кравчука. Там заявили, що окремі коментарі Фокіна не відображають офіційної позиції України.

Схожі новини