Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Щонайменше 13 млн захисних масок: на місцеві вибори необхідно додатково виділити 150-200 млн грн, - КВУ

  • 04.09.2020, 16:55
  • 687

У Комітеті виборців України заявили про необхідність виділення додаткових коштів на вибори в умовах пандемії

Про це повідомляє пресслужба КВУ. «В умовах пандемії на вибори необхідно додатково виділити 150−200 млн грн. Переважна більшість витрат має бути спрямована на захист членів дільничних виборчих комісій», — заявив голова КВУ Олексій Кошель.

Зазначається, що за підрахунками експертів КВУ, для захисту членів виборчих комісій під час проведення їхніх засідань і роботи в дні голосувань під час першого і другого туру виборів необхідно закупити щонайменше 13 млн. захисних масок. Також необхідно закупити дезінфекційні засоби, прилади для вимірювання температури, передбачити заробітну плату для тих, хто вимірюватиме температуру на вході для виборчих дільниць, виготовити інформаційні матеріали.

«Наразі важливо не продовжувати політичні спекуляції на теми можливості проведення виборів, а зосередитися на захисті виборців і найуразливішої групи — майже 500 тис. членів виборчих комісій, які можуть працювати в закритих приміщеннях понад добу. Приклади організації виборів у Республіці Південна Корея, Австралії, Польщі, США показують, що в умовах ретельної підготовки можна організувати виборчий процес і день голосування без суттєвих ризиків для виборців і членів комісій», — зауважив Кошель.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень