Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Шукають волонтерів для екологічного патруля

Управління екології Львівської міської ради оголосило кастинг (добір) охочих, які інспектуватимуть місто Лева щодо чистоти довкілля

Екологічний патруль запрацює з жовтня-листопада цього року. Патруль­ні працюватимуть на добровільних засадах, без навіть символічної зарплатні.

Аби спробувати свої сили, потрібно залиши­ти заявку на сайті мерії (до 30 вересня). А вже з 5 жов­тня управління екології ЛМР запросить кандидатів на співбесіду. Серед клю­чових вимог до еко-інспек­торів — середня або вища освіта, досвід громадської чи іншої діяльності у сфе­рі охорони довкілля або су­міжних сферах (не менш як два роки), знання основ екології та природоохорон­ного законодавства.

Громадські інспекто­ри довкілля патрулюва­тимуть місто та околиці, фіксуватимуть будь-яке порушення щодо приро­ди. Спочатку їх навчати­муть працівники Держекоінспекції, а після цьо­го вручать спецпосвідчен­ня, які дозволять складати адмінпротоколи та викликати поліцейських.

Нагадаємо, наприкін­ці серпня виконавчий ко­мітет ЛМР проголосу­вав за створення у Львові екологічного патруля. Він працюватиме на базі комунального підпри­ємства «Адміністратив­но-технічне управлін­ня» ЛМР та у співпраці з Державною екоінспекці­єю у Львівській області. Це перший такий досвід в Україні. Патрульні ста­ну довкілля матимуть по­свідчення від Державної екоінспекції.

Схожі новини