Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Біля берегів Японії зник корабель з екіпажем і тисячами тварин

  • 03.09.2020, 16:55
  • 855

Японська берегова охорона врятувала одного моряка з вантажного судна, на якому перевозили 6 000 голів худоби. Вважають, що судно, в екіпажі якого було 43 моряків, могло затонути через тайфун

Чоловік, якого врятували, розповів, що судно перевернулося. Корабель Gulf Livestock 1 надіслав сигнал SOS зі Східнокитайського моря, де він потрапив у тайфун «Мейсак», повідомляє BBC.

Пошуки решти екіпажу та самого судна тривають, але досі рятувальники більше нікого не знайшли.

У команді судна було 39 моряків з Філіппін, і по двоє з Нової Зеландії та Австралії.

Що сталося з кораблем?

За повідомленням японської берегової охорони, врятований член екіпажу — з Філіппін. Той розповів, що у судна зламався двигун і воно перевернулося.

Врятований 45-річний Едуардо Сарено також додав, що екіпаж отримав команду надягти рятувальні жилети, а потім він стрибнув у воду.

Читайте також: До берегів Японії прибився «корабель-привид» з мерцями

Gulf Livestock 1 — вантажне судно завдовжки у 139 метрів. Його збудували у 2002 році, і воно ходить під панамським прапором.

Корабель вийшов із Нової Зеландії 14 серпня. Він прямував до Китаю, куди мав припливти за 17 днів, — повідомив міністр закордонних справ Нової Зеландії. Вночі середи корабель подав сигнал SOS. Тоді він перебував на південному заході від Японії.

Японська берегова охорона вирішила ще раз поновити пошуково-рятувальну операцію до того, як тайфун підійде до цього регіону. Сильний вітер, дощ і хвилі ускладнюють пошуки.

Дружина одного з моряків розповіла, що востаннє розмовляла з чоловіком у вівторок ввечері, і він був занепокоєний погодою.

«Але у середу його телефон не відповідав», — додала вона, згадавши, що тоді подумала просто про поганий зв'язок, аж поки не побачила у Facebook допис про зниклий корабель.

Схожі новини