Передплата 2024 ВЗ

Лукашенко звинуватив Меркель у брехні

  • 03.09.2020, 16:15
  • 1 136

Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав фальсифікацією озвучену канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель інформацію про отруєння російського опозиціонера Олексія Навального речовиною "Новачок"

Як повідомляє БелТА, на зустрічі з прем'єр-міністром Росії Михайлом Мішустіним він розповів про нібито перехоплену Білоруссю розмову Варшави і Берліна.

«Я помітив, спостерігаючи за російськими подіями, у Заходу нова фішка з'явилася. Знову „Новачок“, знову отруєння. Так я вам повинен сказати, що вчора або позавчора, я точно не пам'ятаю, до виступу Меркель (вона заявила, що йому — Навальному — хотіли закрити рота) ми перехопили розмову. Ми так розуміємо, Варшава розмовляє з Берліном. Два абоненти на зв'язку», — зазначив Лукашенко.

За його словами, розмову перехопила радіоелектронна військова розвідка.

Читайте також: Лукашенко мріяв стати президентом білорусько-українського союзу

«Оскільки там (на західних рубежах Білорусі. — Ред.) розгорнуті частини і ми, звичайно, ведемо і в радіосфері протиборство з натовцями. І ми перехопили цікаву розмову, яка (я вам дам почитати її, ми підготуємо й подамо в ФСБ) чітко говорить про те, що це фальсифікація. Ніякого отруєння Навального не було», — підкреслив білоруський глава.

Він стверджує, що група фахівців підготувала для адміністрації Меркель заяву, яку вона зробила.

«Зробили вони це — цитата: „Щоб відбити охоту Путіну сунути ніс у справи Білорусі“. Я процитував цю розмову. Розумієте, наскільки по-єзуїтському чинять ці люди», — додав Лукашенко.

Схожі новини