Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українці виступили проти закриття опозиційного телеканалу "Прямий"

  • 03.09.2020, 15:07
  • 825

Під будівлею Національної ради з питань телебачення та радіомовленні відбулася акція «Захисти свободу слова! Влада знищує опозиційне радіо "Прямий FM". Учасники акції наголошують, що сьогоднішнє засідання, на якому планується безпідставно позбавити ліцензій на мовлення радіо "Прямий FM" - це частина плану на знищення опозиційного ЗМІ

Генеральний продюсер телеканалу «Прямий» Світлана Орловська зазначила, що не очікує позитивного рішення Нацради, оскільки системний тиск на канал триває давно.

«У принципі, це вперше за цю історію Нацради виноситься подібне рішення щодо анулювання усіх ліцензій, тому що були аналогічні питання, і тоді проєкти рішень щодо анулювання не виносилися… Були виключно санкції у вигляді попереджень. Тобто, якась особлива увага до „Прямого“. І тоді не вистачило голосів, і знову вже у вересні вони виносять це питання, ще й переносять засідання», — повідомила вона.

«Ми бачимо системний наступ на „Прямий“. І „Державне бюро репресій“ ним займається. Я вже озвучував вчора інформацію, зараз вона повністю підтверджується, що команда з Офісу президента системно тисне на „Прямий“, а тепер підключається Нацрада з питань телебачення і радіомовлення», — сказав народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко.

«Ми будемо добиватися, щоб свобода слова в Україні була, і щоб телеканал „Прямий“ міг працювати, як і будь-який інший телеканал в нашій державі», — додав депутат.

Народний депутат із фракції «Європейська Солідарність» Володимир В’ятрович, своєю чергою, зазначив, що атака на «Прямий» відбувається за його проукраїнську і проєвропейську позицію.

«На жаль, українське інформаційне поле значною мірою окуповане РФ, маємо багато російських телеканалів і радіо в українському інформаційному полі… І, на жаль, не мало телеканалів, які справді говорять українським голосом до українського глядача, і серед них є телеканал „Прямий“. Я думаю, що одна з причин атаки на цей телеканал — його опозиційний характер, проукраїнський характер, його проєвропейський характер», — сказав В’ятрович.

«Наше завдання — стримати цей наступ, зберегти цей телеканал, тому що ми розуміємо, що з наступу на свободу слова починається побудова авторитарної держави. В Україні неодноразово були такі спроби, особливо за Януковича, нам вдалося її відстояти. Я переконаний, що будемо відстоювати і зараз. Попри те, що влада використовує всі можливі інструменти, ДБР, Нацраду — орган, який мав би бути незалежним, але зараз значною мірою сформовано з людей Володимира Зеленського.

Але ми маємо потужне громадянське суспільство, політичні сили, які готові захищати демократію, серед них «Європейська Солідарність». Очевидно, що ми будемо відстоювати і «Прямий», і свободу слова загалом", — запевнив Володимир В"ятрович.

Схожі новини