Передплата 2024 «Добрий господар»

На Житомирщині знайшли неприємний "подаруночок" зі Львова

  • 03.09.2020, 14:15
  • 809

Тонни львівського сміття виявили в Ємільчинському районі Житомирської області

Про це повідомляє пресслужба Ємільчинської РДА, передає «Еспресо».

Гори сміття нині лежать на території сіл на Житомирщині. Упродовж двох днів у Ємільчинському районі львівське сміття виявляли в різних куточках району.

У Ємільчинській РДА журналістці «Еспресо.Захід» розповіли, що кілька машин відходів відвантажили посеред вулиці на території Рихальської сільської ради. Нині тут розташовані закинуті склади, які не функціонують, але під’їзд до них є. Ще дві машини завезли на Сербо-Слобідське сміттєзвалище.

«Уявляєте, сміття із чотирьох вантажівок викинули просто на території державного підприємства, — бідкається голова Ємільчинської РДА В’ячеслав Авраменко. — Тож комусь треба було місце показати, як туди заїхати. Територія закинута. Нині нам це прибирати та вивозити. Добре, хоч наступну партію вже завезли на сміттєзвалище. Про те, що сміття зі Львова, свідчать знайдені платіжки, де навіть вулиця вказана».

Читайте також: Правоохоронці розкрили таємницю «мандрівного львівського сміття»

За словами посадовця, трасу Васьковичі-Шепетівка відтепер цілодобово патрулюють працівники поліції, аби не допустити завезення відходів на територію Ємільчинщини. Наразі правоохоронці встановлюють усі обставини події, осіб, причетних до вивезення, транспортування та утилізації. З приводу вивантаження сміття на території Рихальської сільської ради відкрито кримінальне провадження.

Національна поліція Житомирщини відкрила кримінальне провадження за статтею 239 — забруднення або псування земель. Винуватцям загрожує штраф або заборона посідати певну посаду чи займатися певною діяльністю до трьох років.

Нагадаємо, це не перша подорож львівських відходів по Україні. Раніше тонни сміття виявляли на Рівненщині та Вінниччині.

Схожі новини