Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна тисне, а Росія рубає окуня: підсумки засідання ТКГ

  • 03.09.2020, 12:35
  • 698

Росія продовжує відкладати більшість питань порядку денного та переносить їхній розгляд

Проте під час чергового засідання Тристоронньої контактної групи у форматі відеоконференції таки погодили наступні чотири ділянки розведення сил і засобів на Сході країни. Подробиці повідомили у пресслужбі Офісу президента.

Де саме планують розведення — не уточнили.

Крім цього, у межах політичної підгрупи сторони обговорили можливості розблокування процесу перемовин. Так, російська сторона наполягає на внесенні змін до постанови Верховної Ради України щодо проведення місцевих виборів восени 2020 року.

Водночас на сайті зазначається, що українська сторона не раз проявляла конструктивну позицію. Леонід Кравчук нагадав, що вже направив до Верховної Ради листа щодо можливості розглянути відповідність цієї постанови Мінським домовленостям і зараз очікує відповіді.

Однак Росія відкладає більшість питань порядку денного та намагається перенести їхній розгляд.

Нагадаємо, керівник українських перемовників у ТКГ Леонід Кравчук прокоментував скандальні заяви свого заступника Вітольда Фокіна: «Він не погоджував свої слова щодо статусу Донбасу з українською делегацією у Мінську».

Скандал довкола заяв Вітольда Фокіна стався минулого тижня. В інтерв'ю інтернет-виданню «Страна-юей» він заявив, що треба надати особливий статус усій території Донбасу, а не лише ОРДЛО, а також не виключив можливості амністії бойовиків.

Читайте також: Донбас — віддати, вбивць — амністувати: Фокін зробив скандальну заяву

Натомість, в Офісі президента заявили, що позиція Фокіна є винятково його особистою думкою. Розкритикували заяви заступника Кравчука й у провладній фракції, і в парламентській опозиції.

Схожі новини