Передплата 2024 «Добра кухня»

Приватбанк обдеруть як липку: суд задовольнив позов Суркісів

  • 03.09.2020, 09:35
  • 717

Печерський районний суд Києва 2 вересня задовольнив позов офшорних компаній братів Суркісів до державного Приватбанку (Київ) про порядок виконання рішення суду від 2017 року про зобов'язання банку обслуговувати їхні депозити, заборгованість за якими позивачі оцінюють в 350 млн доларів

Про це повідомив агентству «Інтерфакс-Україна» юридичний радник банку Андрій Пожидаєв у середу.

За його словами, банк не планує виплачувати $ 350 млн на користь офшорних компаній, однак останні можуть стягнути їх шляхом звернення до Національного банку України (НБУ).

Читайте також: ПриватБанк вимагає відсторонити суддю Вовка від справи щодо обслуговування депозитів офшорів Суркісів

Як відомо, у відповідній заяві компанії Суркісів просили суд точно визначити суму, яку повинен їм виплатити ПриватБанк у рамках виконання зобов'язань з обслуговування депозитів, розміщених офшорами в 2012—2014 роках (до націоналізації) на рахунках кіпрської філії фінустанови.

Крім того, компанії просили надати можливість ГІС примусово стягнути з рахунків банку відповідні кошти у разі відмови банку від їхнього добровільного погашення.

Згідно з позицією Приватбанку, яку раніше повідомляв Пожидаєв, відповідні договори офшорів Суркісів вважаються на сьогодні виконаними, оскільки в 2016 році під час проведення націоналізації їх обміняли на акції додаткової емісії як депозити пов'язаних із банком осіб.

Схожі новини