Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Харківщині палає ліс. Вогонь перекинувся на житлові будинки

  • 02.09.2020, 19:35
  • 877

У Харківській області в середу, 2 вересня, загорівся ліс на площі близько 400 гектар, пожежа перекинулася на житлові будинки

Займання, площа якого спочатку становила 80 гектар, відбулося в Дворічанському лісництві, повідомляє Головне управління ДСНС області.

Зазначається, що швидкому поширенню вогню сприяли сильні пориви вітру, пожежа перекинулася на житлові будинки в Гороб’ївці. Також є загроза для сусіднього села Гряниківка. Проводиться евакуація населення.

«Через пориви вітру полум'я почало перекидатися на верхівки дерев і на житловий сектор с. Гороб'ївка, що межує з лісом. Існує загроза розповсюдження полум'я на інший населений пункт — с. Гряниківка», — підкреслили в ДСНС.

У зв'язку з пожежею президент Володимир Зеленський зібрав термінову нараду, повідомляється в Telegram-каналі Офісу президента.

Глава держави уточнив, що в одному із сіл вже згоріли 8 будинків із 150. Він додав, що до гасіння пожежі залучили підрозділи Збройних сил.

Читайте також: Масштабна пожежа: Зеленський огляне місця займання на Луганщині

У повідомленні сказано, що попередньою причиною пожежі вважають займання сміттєзвалища, з якого вогонь перекинувся на ліс. Але правоохоронці не виключають і версію підпалу.

«Вимагаю швидких реакцій на подібні події. У разі необхідності ми повинні організувати евакуацію всіх людей, повинні думати насамперед про їхню безпеку. Все повинно бути зроблено для якнайшвидшої локалізації та гасіння. А також вже мають думати про виділення фінансування для покриття втрат. Не потім, а вже зараз», — підкреслив Зеленський.

У гасінні задіяні 13 одиниць техніки і 80 людей особового складу ДСНС, а також пожежний поїзд, літак Ан-32П та 5 одиниць техніки лісгоспу.

Як повідомляється на сайті Нацполіції Харківської області, відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 194 (умисне знищення або пошкодження майна) КК. Винним загрожує від 3 до 10 років позбавлення волі.

Схожі новини