Передплата 2024 ВЗ

Зеленський стверджує, що в «коронавірусному» фонді гроші є; міністри кажуть, що немає

  • 02.09.2020, 15:50
  • 624

Коронавірусний фонд майже повний – про це заявив президент Зеленський під час робочої поїздки у Харківську область. Він зазначив, що інформація про витрачені гроші з фонду не відповідає дійсності

«Це неправда, це історія з великим фейком, яку підігрівають різні люди, журналісти. Запитуйте, будь ласка, міністра охорони здоров'я, прем'єр-міністра. Вони досить часто комунікують цю інформацію, з ковідним фондом усе гаразд», — сказав він на брифінгу.

Як відомо, 31 серпня т.в.о. міністра освіти та науки Сергій Шкарлет заявив, що з коронавірусного фонду не виділено жодної копійки на підготовку закладів освіти до початку навчального року.

«З COVID нічого не було виділено, заявка наша є на 2 з чимось мільярди, але поки нічого не було виділено. Можливо, у жовтні буде, коли буде перерозподіл. Фонд COVID на сьогодні порожній, там немає жодної копійки», — сказав Шкарлет, відповідаючи на запитання, скільки грошей виділено з Фонду боротьби з COVID-19 саме на безпеку освітян.

Про це раніше заявила також його попередниця Анна Новосад.

Міністр фінансів Сергій Марченко ще у середині липня в інтерв’ю «Радіо «Свобода» заявив, що бюджетний Фонд боротьби з COVID-19, який становить 64,7 млрд грн, практично вичерпаний.

«Ми вже практично підійшли до того часу, коли можна сказати, що фонд-COVID ми вичерпали», — сказав Марченко.

Він зазначив, що на Фонд соціального страхування пішло близько 9 млрд грн, крім того були виплати по частковому безробіттю, а також дітям фізичних осіб-підприємців, на придбання засобів індивідуального захисту, на зарплати медичним працівникам.

Дефіцит державного бюджету за січень-серпень 2020 року складає 40,0 млрд грн, у тому числі дефіцит загального фонду -51,0 млрд грн, повідомило сьогодні Міністерство фінансів України.

Схожі новини