Передплата 2024 «Добра кухня»

Небажання «Голосу» об’єднуватися з демократичними силами працює на «руській мір» - Леонід Ємець

  • 02.09.2020, 12:50
  • 799

Небажання партії Святослава Вакарчука об’єднуватися з національно-патріотичними силами і координувати з ними свої дії на місцевих виборах може повернути в Україні вплив «руського міра»

Про це в інтерв’ю інтернет-виданню «Главком» заявив колишній народний депутат Верховної Ради Леонід Ємець.

«Після заяви керівника „Голосу“ (Кіри Рудик — „ред“.) про те, що у нас головний ворог — Петро Порошенко і „ЄС“, я зрозумів, що „Голос“ ні з ким об’єднуватися явно не планує», — наголосив політик.

Він нагадав, що якби в 2019 році на парламентських виборах в Києві «Голос», «Європейська солідарність» та окремі політики домовилися про співпрацю, то в столиці «Слуги народу» не змогли б виграти на кількох округах.

За його словами, така позиція партії «Голос» може привести до того, що «на наступних виборах „руський мір“ отримає перевагу, частина суспільства цього не схвалить і це закінчиться реальним розколом України». Тому, на думку Леоніда Ємця, зараз «не той час, коли ми маємо гратися в якісь персональні історії».

Також політик вважає, що непоступливість «Голосу» може привести до поразки демократичних сил на місцевих виборах у Києві, чого не можна допустити. «Київ — це стратегічна висота з двома мільйонами виборців. Це столиця, яка важлива для визначення, куди далі рухатиметься, наша країна. Ні для кого не є секретом, що по Києву під різними брендами, але за російські гроші, йде низка команд, які фінансують начебто місцеві забудовники з партії ОПЗЖ. А столиця архіважлива як частина політичного життя, тому віддавати столицю „руському міру“ не можна нізащо», — заявив Леонід Ємець.

Ексдепутат переконаний, що завдання патріотичних партій єдине — «сильна, незалежна, європейська українська держава». «І на сьогодні це все концентрується в єдиному простому завданні — не дати „руському міру“ знищити нашу країну. І от в цьому форматі я закликаю всіх об’єднуватися в одну команду», — наголосив він в інтерв’ю.

Схожі новини