Передплата 2024 «Добрий господар»

Стало відомо, скільки потрібно платити за світло у дворах, на сходах та ліфтах у багатоповерхівках

  • 01.09.2020, 16:50
  • 833

ВР визначила правила подачі електроенергії для освітлення у багатоповерхівках

Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроєкт № 2098 про внесення змін до законодавства щодо постачання електричної енергії для забезпечення функціонування спільного майна багатоквартирного житлового будинку. Відповідне рішення підтримали 276 народних депутатів України, передає УНН.

Законопроект має на меті визначення на законодавчому рівні, що постачання електричної енергії для забезпечення функціонування спільного майна багатоквартирного житлового будинку та освітлення дворів, східців і номерних знаків, здійснюється постачальником універсальних послуг за цінами, визначеними для населення.

Так, зміни до законодавства передбачають, що електрична енергія, яка купується споживачами у постачальника універсальних послуг для забезпечення функціонування спільного майна багатоквартирного житлового будинку та витрачається на технічні цілі (роботу ліфтів, насосів та замково-переговорних пристроїв, що належать власникам квартир багатоквартирного будинку на праві спільної власності) та освітлення дворів, східців і номерних знаків, оплачується за цінами, за якими постачальник універсальних послуг здійснює постачання електричної енергії населенню.

Схожі новини