Передплата 2024 «Добра кухня»

Пустилися берега: у львівському виші викрили масштабну нарколабораторію

  • 01.09.2020, 11:15
  • 1 098

У львівському вищому навчальному закладі знайшли лабораторію з виробництва метадону

За версією слідства, її організували четверо місцевих жителів. Про це повідомила прокурор Львівської області Ірина Діденко на своїй сторінці в Facebook.

Організатором нарколабораторії виступив співвласник львівського кальян-бару. Також в злочині підозрюють завідувача лабораторією ВНЗ, який займався виготовленням метадону і працівника кальян-бару — адміністратора сайту, де продавали наркотик.

«Обсяги досить масштабні. За один раз виготовлялася партія від 1 кг особливо небезпечного наркотику „метадон“. Це при тому, що доза 1 г на „чорному ринку“ становить від 600 грн. Лабораторія з виготовлення „метадону“ задокументована вперше. Нагадаю, „метадон“ — напівсинтетичний наркотичний засіб, який заборонено в усіх країнах світу через високу смертність. Самі ділки його не вживають», — написала прокурор.

Збували наркотик через спеціально створений інтернет-магазин. Фігуранти відправляли метадон поштою, отримавши перед цим передоплату на банківський рахунок.

Правоохоронці задокументували виготовлення для збуту майже три кілограми метадону вартістю понад 1,8 млн гривень. У понеділок, 31 серпня, зловмисники були затримані при реалізації ще більш одного кілограма наркотику вартістю близько 700 тисяч гривень.

«Ділки поширювали його по всій Львівщині, а їх покупцями були наркозалежні особи, замовляли переважно від одного до декількох грам. Зараз готуємо підозри з попередньою правовою кваліфікацією ч.3 ст. 307, ч.3 ст. 311, ч.2 ст. 317 К К України та клопотання про обрання запобіжного заходу», — повідомила Діденко.

Схожі новини