Передплата 2024 ВЗ

З "коронавірусного" Фонду не виділили грошей на школи – Міністерство освіти

  • 31.08.2020, 16:15
  • 768

Кабмін не виділив системі шкільної освіти грошей на протидію коронавірусу

Про це у Facebook заявила колишня міністр освіти та науки Ганна Новосад.

«Завтра перше вересня. На систему освіти виділено 00,00 грн з фонду протидії covid-19 (забрано в нього з освіти навесні 5 млрд грн). Може, ще встигнуть? Тільки школа — це 443 тисячі педагогічних працівників (з них 70 000 пенсіонери), більш як 4 мільйони учнів. Завтра більшість з них прийде до школи. До школи, якій уряд чомусь не захотів виділити коштів для забезпечення заходів безпеки та матеріальної підтримки педагогів. Як виконати рекомендацію МОЗ/МОН про поділ класів, якщо кошти пораховані і видані на з/п одного вчителя одного класу? Усьому засновники шкіл мають дати раду самі», — написала вона.

«Якщо ж у якийсь момент ми всі знову повернемось до жорсткішого карантину і навчання дистанційно, то, як це завжди буває, постраждають найбільше ті, хто і так страждає від соціально-економічної нерівності і обмеженішого доступу до якісної освіти. Зокрема, 1,2 мільйони дітей з сільських шкіл, для яких дистанційне навчання може означати відсутність будь-якого навчання», — зазначила Новосад.

«Знаєте, що мене найбільше дивує в цьому всьому? Що не те, щоб шукали, шукали кошти і не знайшли. А те, що навіть не обговорювали», — наголосила ексміністр.

Про те, що зараз фонд порожній, заявив і в.о. міністра освіти й науки Сергій Шкарлет, передає Українська правда.

«З фонду боротьби з COVID-19 нічого не виділялося. Заявка наша є на два з чимось мільярди, але поки нічого не виділялося», — сказав він на брифінгу в понеділок 31 серпня, відповідаючи на питання, чи виділялися кошти з фонду на забезпечення санітарної безпеки освіти й доплати вчителям.

Шкарлет допустив, що можливо ці кошти будуть виділені в жовтні.

Схожі новини