Передплата 2024 ВЗ

"Івано-Франківськ - не зона": франківчани протестують проти карантинних обмежень

  • 31.08.2020, 11:35
  • 879

Сьогодні, 31 серпня, під стінами Івано-Франківської облдержадміністрації на протест проти нових карантинних обмежень зібралися сотні франківців

Вони протестують проти внесення Івано-Франківська до «червоної зони» з гаслом «Івано-Франківськ — не зона!», — пише Типовий Франківськ.

Основна вимога — знову відкрити всі магазини, заклади харчування, школи та дитячі садочки, а також запустити у звичному режимі громадський транспорт.

За словами мітингувальників, такі обмеження залишать багатьох без роботи і відповідно без зарплатні.

«Від п"ятниці батьки масово звертаються до організації, це батьки школярів, малюків та першокласників. Вони хочуть, щоб діти сіли за парти, побачили своїх однокласників. Через введення червоної зони можуть закритися багато закладів. Ми за конституційне право на освіту. Ми за те, щоб підприємці могли працювати, а місто могло розвиватися. Прохання до влади — відкрийте школи, садочки, гуртки. Дайте можливість дітям навчатися, а батькам працювати», — наголошує очільниця ГО «Мами Прикарпаття» Мар"яна Вершиніна.

На мітингу зібрались школярі, які проти таких обмежень. Адже вони планували піти до школи, як і зазвичай 1 вересня.

«Моя сестра перейшла до 5 класу. Вона не знає ні однокласників, ні вчителів. Дистанційне навчання це дуже важко. Поки вчителька дізнається хто ж то, поки під'єднатися. Це дуже важко. Наші вчителі старалися опанувати систему навчання дистанційно, проте я хочу ходити до школи. Я готова взяти маску та антисептик, щоб просто ходити на уроки. Я ніколи не думала, що щоб ходити до школи нам з сестрою потрібно буде вийти сюди», — каже школярка.

Додамо, що сьогодні розпочалась позачергова сесія Івано-Франківської міської ради, де планують обговорити питання щодо рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій про встановлення карантинних обмежень «червоного» рівня епідемічної небезпеки на території Івано-Франківської ОТГ.

Схожі новини