Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Партія "Слуга народу" просуває у Раду кандидата з "підмоченою" репутацією

  • 30.08.2020, 19:15
  • 1 200

Кандидатом на довиборах до Верховної Ради України по 208-му округу в Чернігівській області став правозахисник Анатолій Гунько

Таке рішення на з'їзді 30 серпня затвердила партія «Слуга народу», передає Telegram-канал політсили. Водночас, як повідомив PavlovskyNews, у 2018 році Гунько звинувачувався в розкраданні держмайна.

У «СН» розповіли, що Гунько — громадський діяч, меценат і «захисник інтересів людей». Він очолює ГО «Правозахист плюс» і є головою наглядової ради Благодійного фонду «Гільдія Добра».

«Два роки тому Гунька підозрювали в організації злочинного угруповання, яке привласнило земельну ділянку площею в 100 гектарів і знищило стратегічне обладнання. Все це перебувало в постійному користуванні державного підприємства «Радіопередавальний центр», — передає PavlovskyNews.

У 2018-му суд обрав запобіжний захід для Гунька у вигляді утримання під вартою, але він вніс заставу в розмірі 1 млн 762 тис. грн і вийшов на свободу.

Читайте також: «Слуга народу» вирішила не гребувати і старими обличчями

Автори Telegram-каналу зазначили, що на з'їзді правозахисник заявив, що всі кримінальні справи проти нього давно закриті.

На парламентських виборах 2019 року Гунько балотувався по округу № 209 (центр — місто Ніжин Чернігівської області) від партії «Батьківщина». У 2015 році балотувався до Київської обласної ради від партії «Наш край».

Схожі новини