Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Італії інфіковані мігранти покусали лікарів

  • 30.08.2020, 16:15
  • 5 724

У військовому госпіталі Селіо в Римі заражені коронавірусом мігранти з Нігерії напали на медиків у спробі втекти з клініки – під час бійки вони не тільки били їх кулаками, а й кусалися

Причиною інциденту, який трапився ще 28 серпня, стала відмова лікарів виписати їх із медустанови. Про це повідомляє газета Il Messaggero.

Зазначається, що для приборкання панікуючих пацієнтів медичному персоналу довелося викликати карабінерів. У бійці потрощили меблі, ліжка та письмові столи в госпіталі. Декілька медиків і військових отримали травми.

Підкреслюється, що задля «живого щита» нігерійські мігранти використовували 16-річного бенгальця, якого медики вже збиралися виписувати після негативного тесту на COVID-19.

Видання tgcom24 додає, що лікарі заявили про отримані в сутичці з пацієнтами легкі травми. Всім, хто контактував із трьома мігрантами, зробили тести на COVID-19, які показали негативні результати. Хоча, чекаючи повторного обстеження, вони залишаться вдома, як того вимагає протокол лікування коронавірусу.

Читайте також: У Львові п'яний водій BMW покусав поліцейського

Нападникам на медиків і військових загрожує адміністративна відповідальність. Іноземців звинуватили в образах і насильстві щодо державних службовців.

Водночас подія в госпіталі викликала хвилю критики з боку опозиції до влади Італії, яка виступає проти неконтрольованої міграції в країну. Так, лідер партії «Ліга» і ексглава МВС Маттео Сальвіні заявив, що чинний «уряд сіє в Італії хаос» через таких мігрантів.

Нагадаємо, в Італії 26 серпня було зафіксовано понад 1,3 тисячі нових випадків зараження коронавірусом, що стало максимальним показником із початку травня.

Схожі новини