Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

США обурені маневрами російського літака над Чорним морем

  • 30.08.2020, 15:55
  • 2 910

Сполучені Штати розкритикували Росію за маневри винищувача Су-27 над Чорним морем. У Військово-повітряних силах США такі дії РФ назвали непрофесійними, небезпечними й непотрібними

Командування вважає небезпечними дії пілотів двох винищувачів при перехопленні американського стратегічного бомбардувальника Boeing B-52. Про це заявив генерал Військово-повітряних сил США Джеффрі Харрігян, пише DVIDS.

За його словами, російські літаки неодноразово перетинали курс американського на відстані 30 метрів від нього. А це обмежує B-52 можливості для маневру.

«Такі дії можуть призвести до зіткнень в повітрі, є непотрібними й несумісні з хорошою льотною майстерністю і міжнародними правилами польотів», — зазначив генерал.

Читайте також: Субмарини все-таки замало: поблизу Аляски зафіксували шість російських літаків

Він також додав, що вранці 28 серпня B-52 виконував плановий політ над міжнародними водами. Російські винищувачі перебували в міжнародному повітряному просторі. Але при цьому поставили під загрозу безпеку польотів повітряних суден.

У США очікують, що РФ надалі діятиме у межах міжнародних стандартів, аби забезпечити безпеку та запобігти нещасним випадкам.

Схожі новини