Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Туркменів змушують купляти разом із продуктами портрети "вождя"

  • 29.08.2020, 17:35
  • 843

Влада змушує жителів одного з районів на сході Туркменістану купувати фотографії президента Гурбангули Бердимухамедова разом із продуктами

Про це повідомляє «Радіо Азатлик» із посиланням на свого кореспондента.

У державних магазинах у продажу з’явилися борошно і хліб, що продаються як пайок на травень і червень. Разом із ними в навантаження йде портрет Бердимухамедова, фотографія розміром 50×35 сантиметрів, який коштує 20 манатів (близько $ 6 за офіційним курсом Центробанку, він значно відрізняється від курсу на чорному ринку).

Як повідомляє кореспондент «Радіо Азатлик», люди не протестували, купуючи продукти, оскільки навколо магазинів стояли співробітники Міністерства внутрішньої безпеки та поліції. На думку офіцера поліції, який розмовляв із кореспондентом на умовах анонімності, влада переконана: якщо фотографія Бердимухамедова буде в кожному домі, то населення «буде його більше любити». Туркменській службі не вдалося отримати офіційних коментарів на цю тему.

Читайте також: Влада Туркменістану заборонила ЗМІ писати про коронавірус

Продаж президентських фотографій у навантаження до продуктів збігся з початком сезону масової заміни портретів президента Гурбангули Бердимухамедова в держустановах країни. У всіх державних структурах портрети мають бути оновлені до 1 вересня. Нові фотографії відрізняються від старих кольором килима на тлі, довжиною і відтінком волосся президента.

У Туркменістані портрети президента присутні в усіх установах і на підприємствах, а також у громадських місцях. Портрети оновлюються регулярно, зокрема у зв’язку зі зміною зовнішності президента. Заміна старих портретів на нові здійснюється за рахунок населення. У січні влада країни зобов’язала держустанови закупити портрети з сивим президентом замість фотографій, де в нього чорне волосся.

Схожі новини