Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна відкрила пункти пропуску на адмінкордоні з Кримом

  • 29.08.2020, 10:55
  • 1 120

Від п'ятниці, 28 серпня, Україна відкрила сполучення з тимчасово окупованим Кримом. Постанову, яка скасувала карантинні обмеження, уряд ухвалив напередодні на екстреному засіданні. І вже вночі КПВВ на адмінмежі з півостровом відкрили

Черг не було в обидвох напрямках. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Обмеження, впроваджені на початку серпня, скасували, проте подорожніх було небагато. Практично весь серпень людей на КПВВ пропускали вибірково. На півострів могли потрапити лише ті, в кого була кримська прописка. А у зворотному напрямку — власники реєстрації на материковій Україні. Про те, що обмеження скасували, більшість людей не знають.

Кримчанин Олексій приїхав, ризикнувши, бо реєстрації на материку немає і ще напередодні його б розвернули назад. Проте на КПВВ чоловік з'ясував, що кримська довідка про відсутність коронавірусу не звільняє його від самоізоляції.

«Ці довідки з окупованих територій не враховуються тому, що в постанові чітко вказано, що після перетину державного кордону або межі з окупованою територією, проводяться ці тести», — пояснив начальник відділу прикордонної служби «Преображенка» Михайло Тхір.

Читайте також: Голова Меджлісу просить главу Кабміну відкрити Крим

Усім подорожнім прикордонники встановлюють застосунок «Дій вдома», який має проконтролювати їхню самоізоляцію. Якщо немає смартфона, куди завантажують програму, можуть відправити на обсервацію до найближчої лікарні.

«Після встановлення застосунку „Дій вдома“ у громадян є одна доба, щоб дістатися того місця, де вони будуть проходити цю самоізоляцію, і на місці здати вже цей тест та очікувати на результати. Коли приходять результати, ця самоізоляція і, відповідно, обмеження щодо застосунку, скасовуються», — каже Михайло Тхір.

28 серпня через три пункти пропуску на адмінмежі з півостровом пройшли три сотні людей. Це небагато, кажуть прикордонники, але вже більше, ніж під час дії обмежень.

Схожі новини